درباره فرشاد منصوری

شکل گیری یک کارخانه تولید ماشین آلات صنعت چوب، بی شک تنها با داشتن سرمایه و ایده امکان پذیر نیست. چیزی که می تواند یک کسب و کار را موفق و متمایز کند، انگیزه، دانش، خلاقیت و ایده پردازی، تیز حسی و شناخت نیاز های بازار و صد البته ریشه های شخصیتی است، که در وجود کسی پیدا می شود که پایه های اولیه یک کسب و کار موفق را بنا می کند. امروز قصد داریم، با هم سفری داشته باشیم به مسیری که فرشاد منصوری، موسس و مدیر شرکت تولید ماشین آلات صنایع چوب ویراتک در جاده زندگی پیموده است. مسیری که باعث شد فرشاد جوان و پر انگیزه، دانش خود را در جهت رشد صنعت چوب کشور عزیزمان به کار گیرد.

حتی اگر شما و علایق تان هیچ ربطی به صنایع چوب نداشته باشید، این داستان می تواند به شدت جذاب و انگیزه بخش باشد. فقط نیاز است که شما هم در وجودتان چراغ هایی چشمک زن برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق داشته باشید.

وقتی فرشاد 10 ساله بود

این بچه کارش خراب کاریه. دوست داره دل و روده همه چیز رو بیرون بریزه”

همه ما جملاتی شبیه جمله بالا را شنیده ایم. فرشاد منصوری هم یکی از همان کودکان کنجکاوی بوده که از همان دوران کودکی و نوجوانی علاقه شدیدی به سر در آوردن از ساختار و تعمیر ماشین و خودرو و اسباب بازی های این چنینی داشته.

 اما این علاقه و کنجکاوی برای فرشاد تنها یک کنجکاوی کودکانه نبود. این تمایل به بررسی و سر در آوردن از ماشین و خودرو با او تا زمان انتخاب رشته و دانشگاه همراه بود و باعث شد مسیر زندگی فرشاد و آینده شغلی او را مشخص کند و در نهایت در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کند.

دانشگاه و دوران تحصیل فرشاد منصوری

سال 1382 بود که فرشاد وارد دانشگاه آزاد مشهد شد و به دنبال علاقه قلبیش، در رشته مهندسی مکانیک شروع به تحصیل کرد. البته که در دوران دانشجویی هم تلاش کرد تنها یک دانشجوی ساده نباشد و خود را محدود به مباحث درسی دانشگاه نکند.

از ترم 3 دانشگاه بود که فرشاد تصمیم گرفت دوره های حرفه ای برای یادگیری کار با نرم افزار های تخصصی رشته مکانیک مثل سالیدورک، کتیا، اتوکت و … را بگذراند تا در کنار آموخته های علم خود در دانشگاه بتواند دانش تئوریش را به کار عملی تبدیل کند.

یک شرکت ماشین سازی، در زمینه ماشین آلات بسته بندی نیاز به یک طراح مسلط به نرم افزار های ... جهت طراحی ماشین آلات بسته بندی دارد! علاقه مندان....

آگهی ای که فرشاد را به بازار کار وصل کرد!

شش ماهی از شروع آموزش هایی که فرشاد خود را شدیدا درگیر یادگیری آنها کرده بود می گذشت که دیدن یک آگهی جرقه ای برای به کارگیری آموخته هایش شد.

فرشاد منصوری با دیدن این آگهی برای اولین بار به مصاحبه کاری رفت و از آنجایی که به شدت علاقه مند به کسب تجربه مرتبط با رشته تحصیلش بود، در شرکت ماشین سازی علومی به عنوان کارآموز و بدون دریافت حقوق تنها برای یادگیری و کسب تجربه مشغول به کار شد. این همکاری و مهارت آموزی تا پایان دوران دانشجوی او ادامه داشت.

اولین الگوی من، ماشین سازی علومی

زمانی که فرشاد فعالیت خود را در ماشین سازی علومی آغاز کرد به شدت عملکرد خلاقانه مهندس علومی که مدیر آن مجموعه بود برای او انگیزه بخش و جذاب بود. مهندس علومی در کنار خلاقیت و طراحی های خلاقانه، دستی هم در تولید ماشین آلات بسته بندی داشت و همین موضوع باعث شد تا جرقه های اولیه اما ضعیفی در وجود فرشاد زده شود.

تجاربی که فرشاد منصوری در ماشین سازی علومی داشت باعث شد تا او قدرت خلاقیتش را که لازمه فعالیت حرفه ای بود به شدت به کار بگیرد و در طی 2 سال با کمک مهندس علومی 3 دستگاه را با مهارتی که در کار با نرم افزار های تخصصی رشته اش داشت و صد البته قدرت خلاقیتش طراحی کند.

دو دستگاه برای بسته بندی دستمال کاغذی و یک دستگاه هم به منظور بسته بندی شیرینی که به سفارش شرکت حاج خلیفه یزد بود.

ورق دیگری از زندگی فرشاد منصوری

پشتکار، تخصص و فعالیت های حرفه ای مهندس منصوری و حضور فعال او در یکی از نمایشگاه های مرتبط با صنعت ماشین سازی باعث شد که سال 1386 او از سمت یکی از آشنایان به عنوان کارشناس فنی برای کار در شرکتی که در زمینه واردات ماشین آلات صنایع چوب از کشور های اروپایی مثل آلمان، بلژیک، ایتالیا و … فعالیت می کرد دعوت شود. همین شروع همکاری باعث شد تا فرشاد به تهران بیاید و شکل دیگری از فعالیت حرفه ای خود را آغاز کند.

شرکت در دوره های آموزشی بین المللی

مدت زیادی از فعالیت فرشاد در شرکت جدید نمی گذشت که تخصص، پویایی و علاقه مندی او باعث شد تا انتخاب اول مدیران شرکت برای اعزام نیرو (به منظور گذراندن دوره های آموزشی بین المللی به کشور هایی که ماشین آلات آنها را وارد کشور می کردند) ، فرشاد باشد و همین روز ها بود که فرصت کسب تجاربی تازه و البته حرفه ای برای او ایجاد شد.

سفر فرشاد به آلمان، ایتالیا، بلژیک و … و گذراندن دوره های تخصصی، نه تنها مهارت و توانمندی های او را در کار با ماشین آلات صنایع چوب افزایش داد، بلکه که دانشی که از این سفر ها به دست می آورد را به سایر نیرو های شرکت نیز یاد می داد و سطح مهارت های متخصصین ایرانی در شرکتی که کار می کرد را نیز بالا می برد.

مهندس منصوری با گذراندن دوره های تخصصی در شرکت های هولزهر آلمان، وینیک آلمان و ویتاپ ایتالیا سطح جدیدی از تخصص و مهارت را تجربه و صد البته در کسب و کاری که به آن مشغول بود، پیاده سازی کرد.

یک جرقه دیگر و ابزار آلات صنایع چوب

سال 1389 بود که مهندس منصوری پس از پایان دوران خدمت تصمیم گرفت از شرکت جدا شود و به طور مستقل فعالیت خود را آغاز کند؛ اما از دست دادن یک نیروی متخصص قطعا برای هیچ مدیری خوشایند نیست. همین باعث شد که از سمت شرکت پیشنهاد تازه ای به او شود. در نتیجه این تصمیم قرار بر آن شد که فرشاد مسئولیت واردات ابزار آلات صنایع چوب در شرکت را بر عهده بگیرد و نوع همکاری او با شرکت متفاوت شود. فعالیت جدید در قالب یک شرکت تازه تاسیس با مدیر عاملی مهندس منصوری تا سال 1392 ادامه پیدا کرد.

اما در سال 1392 تصمیم بر آن شد تا با تاسیس یک شرکت دیگر، فرشاد به عنوان یکی از سهام داران شرکت و نائب رئیس هیئت مدیره و مدیر فنی، فعالیت و همکاری خود را با آنها ادامه دهد.

سمت جدید ورق جدیدی از زندگی فرشاد را رقم زد؛ چرا که مسئولیت کاری سنگین تر و پیچیدگی بیشتری در زندگی حرفه ای خود پیش رو داشت.

درواقع فرشاد از سال 1392 به بعد به واسطه تجربه و تخصصش مسئولیت مدیریت واحد خدمات پس از فروش و فنی را نیز بر عهده گرفت. هرچند که پیچیدگی و سختی های این کار برای او لذت بخش بود و همیشه به رشد بیشتر شرکت فکر می کرد، چرا که در کنار علاقه او ب این شغل، اینکه او خود از سهام داران مجموعه بود نیز باعث انگیزه بیشترش می شد.

این ماجرا ادامه داشت و تا سال 1396 فرشاد منصوری نیرو های جوان و خوش فکر را برای فعالیت های حرفه ای در شرکت تربیت می کرد و آموزش می داد.

سال 1396 و بمبی به نام تحریم

از سال 1396 با شدت گرفتن تحریم ها و قطع همکاری شرکت های اروپایی با ایران یک تهدید جدی در کمین شرکت بود. تهدید از دست دادن بازار و مشتریان و حرکت بازار به سمت استفاده از ماشین آلات چینی و گاها ماشین آلاتی که تولید داخل بود.

آن روزها فرشاد یک باور داشت که راهنمای او برای ساختن روز های روشن آینده شد. آن باور این بود که با وجود تحریم ها و بسته شدن مسیر واردات ماشین آلات اروپایی و گرایش صنایع به استفاده از محصولات چینی، توانمندی مهندسین داخل می تواند برگه برنده ای برای پیشی گرفتن از چینی ها باشد.

تبدیل تهدید تحریم به فرصت تولید

جرقه های ضعیفی که از سال ها قبل در وجود فرشاد روشن می شد ناگهان قدرت گرفت و او با دیدن تهدید هایی که تحریم برای بسیاری از کسب و کار ها به وجود آورده بود، تصمیم گرفت با کمک 10 سال سابقه ای که در صنعت ماشین آلات صنایع چوب داشت و پیش زمینه های قبلیش در ماشین سازی علومی، خود دست به آچار شود و قدمی در مسیر تولید ملی بردارد.

همین شد که با مشارکت شرکتی که دیگر 10 سالی از فعالیتش در آن می گذشت، شرکت جدیدی با هدف تولید ماشین آلات صنایع چوب تأسیس و فعالیت خود را با طراحی و تولید دستگاه CNC آغاز کردند.

با شروع فعالیت شرکت، فرشاد از تجربه، دانش،  مهارت و تخصصش که طراحی ماشین آلات بود کمک گرفت و با تشکیل یک تیم حرفه ای و راه اندازی کارخانه ای، ظرف مدت 6 ماه اولین محصول تولیدیش را به بازار عرضه کرد.

یکی از اهداف در تولید دستگاه CNC از همان اول این بود که با بهره گیری از تجربه حضور در شرکت های اروپایی و کار با دستگاه های وارداتی، دستگاه CNC تولیدی شرکت، ایرادات دستگاه های مشابه داخلی را نداشته باشد که تا حد زیادی این هدف محقق شد.

کیفیت عملکرد دستگاه CNC تولید شده در کنار قیمت بسیار مناسب آن نسبت به رقبای خارجی، باعث استقبال از اولین دستگاه تولیدی شرکت در بازار شد، چرا که قیمتی معادل یک ششم دستگاه آلمانی داشت. هر چند اعتبار و سابقه شرکت نیز در این موفقیت تاثیر گذار بود.

این اتفاق و بازخورد های مثبت مشتریان موجب شد، باور اینکه تولید داخلی با کیفیت می تواند نیاز مشتریان را پاسخ دهد، در فرشاد شکل بگیرد و با گام هایی محکم تر این مسیر را ادامه دهد.

باز هم ذهن خلاق او و تولیدات تازه

تجربه حضور در دوره های آموزشی شرکت های اروپایی و بازدید هایی که مهندس منصوری داشت باعث شد، اوایل سال 1397 جرقه هایی برای تولیدات بیشتر و دستگاه های متفاوت تری در ذهن او زده شود. چشم انداز آن روز های فرشاد برای 5 سال آینده این بود که 4، 5 محصولی که در ذهن داشت را به خط تولید برساند و به یک کارخانه بزرگ در ایران تبدیل شوند. رویای آن روز های فرشاد منصوری محقق شد؛ اما نه در آن شرکت و با آن تیم. تولید و عرضه ماشین CNC به بازار تا آخر سال 1397 ادامه داشت و اوایل سال 1398 بود که فرشاد تصمیمی تازه گرفت.

یک شروع تازه و تاسیس شرکت ویراتک

مهندس منصوری ابتدای سال 1398 پس از 12 سال با همکارانش در آن شرکت خداحافظی کرد و با اتکا به توانمندی ها و تخصصش تصمیم به تأسیس شرکت تازه ای به نام ویراتک گرفت.

 شروع حرفه ای فعالیت های شرکت ویراتک با طراحی و تولید یک محصول جدید با نام دستگاه سوراخ زن مدل Unic 950  همراه شد. این محصول یکی از همان محصولاتی بود که مهندس منصوری ایده تولید آن را از یک سال قبل در ذهن می پروراند.

ویراتک و روز های شروع

ویراتک در روز های شروع فعالیتش در فضایی 250 متری در جاجرود با 3 کارمند و به مدیریت فرشاد منصوری آغاز به کار کرد. درواقع تیم چهار نفره ویراتک تا شش ماه با یک مهندس طراح، دو مونتاژ کار و جوشکار با همراهی مهندس منصوری فعالیتش را ادامه داد. در شش ماه اول، تیم ویراتک علاوه بر دستگاه  Unic 950، یک دستگاه سفارشی CNC خراتی به نام مولتیکم 3000  را نیز به صورت موازی طراحی و تولید کرد. هر دو این دستگاه ها به صورت سفارشی تولید شدند و پس از چهار ماه برای بررسی اولیه در اختیار مشتریان ویراتک قرار داده شد.

ارائه خدمات پس از فروش برای ماشین آلات اروپایی

با توجه به اینکه فرشاد منصوری به عنوان یک متخصص در خدمات پس از فروش ماشین آلات اروپایی در بازار شناخته می شد و به واسطه ارتباطاتی که با مشتریان از سال ها قبل داشت، پس از تاسیس شرکت ویراتک متوجه شد که مشتریان سابق او هم چنان توقع دارند تا خدماتی مانند خرید و فروش و هم چنین ارائه خدمات پس از فروش ماشین آلات برند های هولزهر، وینیک، ویتاپ و … که قبل تر انجام می داد را، از او دریافت کنند.

همان روزها بود که فرشاد علاوه بر هدف اصلیش که تولید بود، بر اساس مسئولیت پذیری ذاتی و وجدان کاریش تصمیم گرفت به مشتریانی که هم چنان از ماشین آلات اروپایی که سال ها قبل خریداری و استفاده می کردند، نیز خدمات مورد نیاز آنها را ارائه دهد. اما در این میان یک مشکل اساسی وجود داشت و آن چیزی نبود جز عدم وجود قطعات مورد نیاز برای تعمیر ماشین های اروپایی در بازار ایران.

همین شد که باز هم تخصص فرشاد به کمکش آمد و با مهندسی معکوس توانست قطعات مورد نیاز مشتریان را طراحی و تولید کند تا مشکل کسانی که نیاز به تعمیر دستگاه های اروپایی داشتند را حل نماید. پس از یک سال و نیم ویراتک تعدادی زیادی قطعه را با مهندسی معکوس تولید کرد و قطعات مورد نیاز مشتریان را تامین نمود.

همین موضوع اعتبار او در بازار صنایع چوب را دو چندان کرد و باعث استحکام روابط کاری او شد.

ویراتک و اولین حضورش در نمایشگاه وودکس تهران

در ماه پنجم شروع فعالیت ویراتک بود، که مهندس منصوری تصمیم به استخدام نیرو های تازه نفس برای بخش خدمات پس از فروش، انبار و … گرفت. نتیجه این تصمیم و توسعه ویراتک این شد که در پایان سال 1398 یعنی کمتر از یک سال پس از آغاز فعالیت، شرکت توانست در نمایشگاه وودکس تهران چهار دستگاهcnc  پاترویت، دستگاه CNC Unic 950، دستگاه  CNC مولتیکم و دستگاه وکیوم اکوبک که تولید خودش بود را عرضه نماید.

آن روزها ویراتک در کمال ناباوری و تنها پس از هشت ماه فعالیت در نمایشگاه وودکس توانست یک غرفه به اندازه محل شرکت یعنی 250 متر را به خود اختصاص دهد و با استقبال بی نظیری که در نمایشگاه از سمت مشتریان اتفاق افتاد توانست سفارش های زیادی بگیرد و مرحله جدیدی از رشد خود را تجربه کند.

ویراتک در دوران کرونا

با شروع کرونا خوشبختانه ویراتک نه تنها درگیر تعدیل نیرو نشد، بلکه به پشتوانه سفارشاتی که در نمایشگاه سال 1398 گرفته بود و هم چنین بذر هایی که فرشاد منصوری در طی سال های کاری خود کاشته بود و اعتباری که در صنعت ماشین آلات چوب داشت، توانست تعداد نیرو های فعال شرکت را به 12 نفر برساند و با قدرت به فعالیت و رشد خود ادامه دهد. در همین سال بود که واحد خدمات پس از فروش، واحد تولید، واحد طراحی، واحد انبار، واحد فروش و … تکمیل شدند و فعالیت خود را به صورت گسترده آغاز کردند.

در همین روز ها بود که ویراتک کم کم به سمتی پیش رفت که به برندی نام آشنا در صنعت چوب تبدیل شود.

در تیر ماه 1399 ویراتک به واسطه نوآوری بر روی دستگاه CNC مولتیکم و Unic950  توانست به عنوان یک شرکت دانش بنیان ثبت و به فعالیت خود ادامه دهد. دانش بنیان شدن شرکت ویراتک باعث شد که آنها بتوانند تسهیلات ویژه ای را در اختیار مشتریان خود قرار دهند و همین امر نیز باعث فروش بیشتر و در نهایت رشد شرکت نیز شد.

ورود ویراتک به شهرک صنعتی شمس آباد

اواسط سال 1399 بود که ویراتک تصمیم گرفت به منظور توسعه کسب و کار خود از جاجرود به شهرک صنعتی شمس آباد نقل مکان کند.

آن روز ها فعالیت عمده ویراتک به دو قسمت تقسیم می شد. بخشی از فعالیت مربوط به طراحی و تولید ماشین آلات صنعت چوب بود و بخشی هم مربوط به تولید قطعات مورد نیاز ماشین های اروپایی و ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان این دستگاه ها.

در پایان سال 1399 ویراتک در فضایی 2500 متری با 26 پرسنل در شهرک صنعتی شمس آباد مشغول به فعالیت و تولید شد.

تبدیل چشم انداز به دست آورد

چشم اندازی که فرشاد منصوری در ابتدای سال 1397 داشت، در اواخر سال 1399 تبدیل به یک دست آورد شد. چرا که ویراتک در سال 1399 کم کم داشت به داشتن خط تولید 4، 5 تا دستگاه مهم در میان ماشین آلات صنایع چوب مجهز می شد و در حال رشد و توسعه بود.

در اواخر سال 1399 بود که ویراتک با تولید دستگاه پانل بر جدیدی به نام اکسدریم 8038 گل نهایی را زد و چشم اندازش را به یک دست آورد تبدیل کرد.

حضور ویراتک در نمایشگاه وودکس 1399

در روز های  پایانی سال 1399، ویراتک درست زمانی که بسیاری از رقبای جدیش غائب بودند، در نمایشگاه وودکس حضوری پر رنگ داشت و نتایج قابل توجه این نمایشگاه هم باعث شد تا فرشاد منصوری مصمم تر از پیش در مسیری که قدم گذاشته بود حرکت کند.

حضور ویراتک در شهرک بهسازی صنایع چوب ایران در احمد آباد مستوفی

 با شروع سال 1400 ویراتک در شهرک بهسازی صنایع چوب ایران واقع در احمد آباد مستوفی نیز حضور پیدا کرد و بخش اعظمی از فعالیت های خود را به این شهرک منتقل نمود. چرا که بسیاری از مشتریانی که از ماشین آلات ویراتک استفاده می کردند در این شهرک صنعتی فعالیت داشتند.

ویراتک فعالیت خود را در فضایی 3700 متری که شامل کارخانه، دفتر مرکزی و شو روم در دو طبقه بود آغاز کرد.

بخش شو روم در دو طبقه مستقر شد که میزبان ماشین آلات تولیدی ویراتک و ماشین آلات وارداتی که اورهال و آماده فروش می شوند است و هم چنین دفتر مرکزی که واحد های اداری، فروش و مالی در آن مشغول به فعالیت هستند.

در سالن دیگر که سالن تولید به حساب می آید در دو طبقه کار اورهال و تولید ماشین آلات ویراتک انجام می شود و واحد های تولید کارخانه و انبار و … در این سالن مشغول به فعالیت هستند.

با شروع فعالیت ویراتک در شهرک بهسازی صنایع چوب، بخش های مختلف شرکت توسعه داده شد و بخش هایی مثل منابع انسانی، خدمات پس از فروش و … در مقیاس بزرگتری به فعالیت های خود ادامه دادند. علاوه بر توسعه واحد هایی که از قبل در شرکت فعال بودند، در این سال واحد های تازه ای مثل واحد اورهال، واحد IT، واحد R&D، واحد ساخت و تولید و … نیز به مجموعه ویراتک اضافه شدند. در همین روزها برند ویراتک در کنار نام فرشاد منصوری در حال رشد و توسعه بود.

ویراتک در فضای جدید شرکت و کارخانه، سال 1400 را با این هدف آغاز کرد که در نمایشگاه وودکس که در پایان سال برگزار می شد، بتواند تمامی محصولات جدیدش را با قدرت ارائه دهد و خب همین اتفاق هم افتاد.

در طول این سال ویراتک طراحی و تولید دستگاه اکستریم 8038 و دستگاه اسپرت 6018 را در کنار سایر فعالیت هایش در دست کار داشت.

در نهایت در وودکس 1400 ویراتک باز هم دست پر ظاهر شد و توانست در دسته غرفه های موفق و مطرح نمایشگاه قرار بگیرد.

انتهای سال 1400 بود که در نتیجه توسعه واحد های مختلف کارخانه و شرکت، تعداد پرسنل ویراتک به 45 نفر رسید.

در نتیجه نمایشگاه و توسعه شرکت، ویراتک وارد فاز انبوه سازی محصولات جدیدی شد که در نمایشگاه 1400 توسط مشتریان استقبال زیادی از آنها شده بود.

1401 و توسعه زیر ساخت ها در ویراتک

فرشاد منصوری در سال 1401 تمرکز خود را از روی طراحی و تولید دستگاه های جدید برداشت و تلاش کرد تا بر روی بخش R&D  و انبوه سازی آنها متمرکز شود.

البته که با رشد فروش، در این میان می بایست زیر ساخت های لازم برای رشد سایر بخش های کارخانه و شرکت نیز آماده می شد.

درواقع مهندس منصوری در سال 1401 با ساخت اصولی زیر ساخت ها، سکوی پرتابی برای رسیدن به اهدافی که برای 4021 در نظر داشت، ایجاد کرد.

در همین روز ها بود که در کنار آماده سازی زیر ساخت ها، تقویت واحد ها و جذب نیرو، توسعه کارخانه و انبار نیز در حال انجام بود. البته که در این میان توسعه واحد های تدارکات و تولید و توسعه نرم افزار های مورد نیاز در بخش های مختلف شرکت از قلم نیفتاد.

مجموع این فعالیت ها منجر به این شد که تا پایان سال 1402 کلیه محصولات جدید ویراتک در فاز انبوه سازی قرار گیرند.

نقطه عطف ویراتک

فرشاد منصوری و ویراتک بعد از 3 سال تلاش مداوم و حضور فعال در مسیر رشد، دیگر نه تنها به یک برند نام آشنا تبدیل شده بودند، بلکه مشتریان بزرگ و خاصی هم در صنعت چوب علاوه بر مشتریان وفادار و قدیمی در کنار خود داشتند. درواقع در روز های 1401 بود که مشتریان ماشین آلات اروپایی، نظرشان به سمت ویراتکی جلب شد که کنار گوش خودشان کیفیت را در وطن معنا می کرد.

این دست از کسب و کار ها به واسطه دریافت خدمات برای ماشین آلات اروپایی از فرشاد منصوری، کم کم نگاهی ویژه به تولیدات وطنی او پیدا کردند و این خود یک نقطه عطفی برای ویراتک به حساب می آمد.

چرا که ماشین آلات اروپایی و چینی که در اختیار این شرکت ها بود از تکنولوژی قدیمی استفاده می کردند و ویراتک تمام تلاشش را برای تولیداتی مطابق تکنولوژی های روز کرده بود و علاوه بر آن، موضوع مهم دیگری که باعث انتخاب محصولات ویراتک می شد، دریافت خدمات پس از فروش بود. به این دلیل که بسیاری از مشتریان ماشین آلات اروپایی به خاطر تحریم ها و عدم ارائه خدمات پس از فروش مناسب و هم چنین نبود قطعات مورد نیاز ، دچار زیان شده بودند. همین مزیت رقابتی بسیار مهم باعث گرایش بیش از پیش صاحبین مشاغل صنعت چوب به سمت محصولات ویراتک شد.

این روزها، روز های مهمی برای ویراتک بود چرا که مشتریان داخلی متوجه شده بودند که دیگر با یک محصول بی کیفیت رو به رو نیستند و دستگاه های ویراتک نسبت به محصولات اروپایی حرف هایی برای زدن دارد.

فرشاد منصوری قلبا به این موضوع اعتقاد داشت که می تواند جا پای محصولات اروپایی بگذارد و با تولیداتش نه تنها نیاز های داخلی را برآورده کند بلکه فراتر از مرز ها حضور پیدا کند.

همین باور قلبی و تلاش های شبانه روزی باعث شد تا برند هایی مثل آکس چوب، مهام چوب، آکو چوب، مانا دنا، ارژن، بالسا، ساجیران، فیلپا، هیگر، مرانتی، صنایع چوب نعمت الهی، صنایع چوب دشتستان، لونا وود و پازل به جمع مشتریان وفادار ویراتک ملحق شوند.

انتخاب ویراتک به عنوان واحد نمونه تولیدی از سمت وزارت صنعت و معدن

ویراتک در طول سال های فعالیتش، هر سال حد اقل 20 نفر نیروی تازه نفس را به مجموعه خود اضافه می کرد و سال 1401 را با 63 همکار مستقیم و 300 نفر که به طور غیر مستقیم به واسطه محصولاتی که وارد خط تولید می شدند و در ارائه خدمات اورهال همکاری داشتند، به پایان رساند.

از طرف دیگر هم فعالیت های دانش بنیان، محصولات جدید و خدمات مختلف ویراتک باعث شد که در ابتدای سال 1402 شرکت به عنوان واحد نمونه تولیدی در زمینه ماشین آلات از طرف وزارت صنعت و معدن انتخاب شود و جایزه ویژه صنعت و معدن استان تهران را دریافت کند.

نکته جالب در این موفقیت برای ویراتک این بود که سایر شرکت هایی که موفق به کسب جایزه از سمت وزارت صنعت و معدن شده بودند، شرکت هایی با سابقه های چندین ساله بودند و ویراتک جوان ترین و نوپا ترین آنها به حساب می آمد.

امروز و ویراتک:

امروز فعالیت ویراتک به چهار قسمت تولید، اورهال (خرید، فروش و تعمیرات ماشین های کار کرده در بازار داخلی)، واردات ماشین آلات و قطعات و ارائه خدمات پس از فروش تقسیم می شود.

در 6 ماه اول سال 1402 خوشبختانه تعداد همکاران ویراتک به 75 نفر رسیده.  فرشاد منصوری سال 1402 را سال بلوغ ویراتک می داند و قدم هایش را ریز بینانه بر میدارد تا جایگاه فعلی را حفظ کند و بتواند مسیر توسعه و رشد ویراتک را با قدرت ادامه دهد.

ویراتک و واردات

در اوایل سال 1402 بود که فرشاد منصوری برگی دیگر از توانمندی هایش را رو کرد و با توجه به تجارب قبلیش اقدام به واردات محصولات ترک و چینی نمود و البته در این میان آلمان هم بی نصیب نماند.

انتخاب فرشاد منصوری برای واردات، باز کردن پای قطعاتی به ایران بود که در کشور موجود نبود و البته در دستگاه های تولیدی ویراتک مصرف زیادی داشتند و از نظر کیفی اورجینال بودن آنها در دستگاه ها اهمیت زیادی داشت. بخش بازرگانی خارجی ویراتک تا به امروز تمام تلاشش را برای واردات قطعات و ماشین آلات مورد نیاز صنعت چوب می کند.

هم چنین در بخش ماشین آلات نیز، مهندس منصوری آنچه در کشور تولید نمی شود را وارد می کند مثل دستگاه لبه چسبان، ماشین دورکن و …  تا به شکلی کامل پاسخ گوی نیاز مشتریانش باشد.

چشم انداز ویراتک

از فرشاد منصوری سوال کردیم چشم اندازی که برای ویراتک در نظر داری چیست و همان طور که حدس می زدیم او برای 3 سال آینده ویراتک برنامه های جذابی دارد و آینده ویراتک را تا سال 1405 پیش بینی کرده.

مهندس منصوری در سال 1401 در شهرک صنعتی شمس آباد یک زمینی به مصاحت 7 هزار متر مربع خریداری کرد و در حال حاضر در مشغول به ساخت یک کارخانه با امکانات روز و سالن های تفکیک شده است، که در ابتدای سال 1403 افتتاح می شود. در آینده ویراتک با نقل مکان به آن کارخانه، خط تولید های تفکیک شده ای برای هر محصول خواهد داشت.

هدف از ساخت و راه اندازی این کارخانه این است، که بخش عمده ای از قطعات دستگاه های تولیدی توسط ویراتک به وسیله خود شرکت طراحی و تولید شود.

علاوه بر خط تولید های متعدد در کارخانه جدید بخش اور حال و تعمیرات دستگاه ها نیز انجام می شود و همه این فعالیت ها در کنار خود، یک شوروم دائمی از محصولات ویراتک را خواهند داشت.

البته که دفتر مرکزی هم چنان در شهرک بهسازی صنایع چوب ایران واقع در احمدآباد مستوفی باقی خواهد ماند.

اما یکی دیگر از اهداف جذاب فرشاد منصوری برای آینده ویراتک، هدفی از جنس صادرات است. او قصد دارد در سال های پیش رو و با راه اندازی کارخانه جدید و افزایش ظرفیت تولید، ماشین آلات ویراتک را به کشور های همسایه نیز صادر کند.

ویراتک قصد دارد پس از مذاکرات با کشور های همسایه، به عنوان اولین گام در نمایشگاه اربیل عراق و نمایشگاهی در استانبول در سال 1403 حضور داشته باشد. فرشاد منصوری قصد دارد مانند 5 سالی که پشت سر گذاشته است برای 5 سال پیش رو و فعالیت در بازار های خارجی تلاش کند و ویراتک را فراتر از یک برند داخلی توسعه دهد.

همراهان ثابت قدم ویراتک در این 5 سال

فرشاد منصوری معتقد است که رشد و توسعه ویراتک علاوه بر تلاش های شبانه روزی خودش مدیون همراهی همکارانی است که در این سال ها در کنار او بوده اند و موفقیت ویراتک بدون حضور آنها امکان پذیر نبوده است.

در ادامه فرشاد از سپهر طولابی که در سمت مدیر تولید در ویراتک مشغول به کار است یاد می کند و می گوید که سپهر از روز های ابتدایی شروع فعالیت ویراتک در کنارش بوده است.

پیمان فیضی پور هم که کارشناس پنجه طلایی ویراتک به حساب می آید، در زمینه تولید، نوآوری و خدمات پس از فروش می شود روی او، حسابی، حساب باز کرد.

در واحد مکانیک ویراتک نباید زحمات ابراهیم کلاته عزیز را هم از قلم انداخت که او هم از افرادی است که از روز اول در ویراتک قدم به قدم کنار فرشاد منصوری بوده است.

یار ثابت قدم دیگر ویراتک داوود عبدالوند مدیر بخش خدمات پس از فروش ویراتک است.

قطعا حضور علی یوسفی، خانم بیات و آقای ناظری را هم در رشد و پیشرفت ویراتک نمی توان نادیده گرفت.

ویراتک و مسئولیت اجتماعی

شاید تصور طرف داران محیط زیست، از فعالین صنایع چوب خیلی خوشایند نباشد؛ اما ویراتک از سال 1401 نسبت به محیط زیست و طبیعت هم مسئولانه رفتار کرده و در ازای هر ماشین و دستگاهی که به فروش رسانده یک درخت کاشته تا تهدیدی برای طبیعت دوست داشتنی به حساب نیاید و دست دوستیش را به سمت طبیعت دراز کرده است.

هر دستگاهی که در ویراتک به فروش می رسد یک شناسه کاشت درخت هم به خریداران دستگاه ارائه می شود تا به آنها هم یادآوری شود که باید همراه و دوست طبیعت باشیم.

علاوه بر این ویراتک هر سال بخشی از سود شرکت را به خیریه مهر آفرین اهدا می کند تا نه تنها حال فضای تولید در کشور مان روز به روز در حال بهبود باشد، بلکه حال دل مردمانی از این خاک که نیاز به حمایت دارند هم کمی بهتر شود.

بستن
مقایسه